Copywriting
voor
websites

Een goed verhaal is leuk, maar jouw unieke verhaal -in jouw woorden- is oneindig veel beter. Want wie wil er nu hetzelfde klinken als al die andere concullega’s? Juist.

Punt is, over jezelf schrijven is nog niet zo eenvoudig. Je wéét dat je veel te bieden hebt, maar wilt niet overkomen als een opschepperige blaaskaak.
 
Duidelijke teksten, lekker leesbaar, een flinke dosis persoonlijkheid, als het kan een vleugje humor…. en voor je het weet zit je nog steeds naar een woest knipperende cursor in een leeg tekstvlak te staren.

Dat gaan we dus anders doen.

Met een achtergrond in de journalistiek ben ik gewend om de juiste vragen te stellen, diep te graven en hoofd- en bijzaken van elkaar te onderscheiden. Het resultaat: een helder verhaal, vlot opgeschreven. Zodat de leukste klanten voortaan naar jóu toekomen.

Wil jij ook:

Wat ik doe

Alles draait om de teksten op je website. Zo, dan is dat maar duidelijk.
 
Goede foto’s, een doordacht ontwerp en vlekkeloos werkende techniek zijn ook belangrijk, maar met woorden overtuig je die ideale klant om voor jóu te kiezen.
 
Ik zie goede copywriting niet als snel marketingtrucje, maar als een journalistiek proces.
 
Wie ben jij, wat doe je precies en hoe is jouw ideale klant daarmee geholpen? Pas als dat duidelijk is, kan ik aan de slag met goede webteksten. In woorden die klinken als…. jezelf.
 

Werkwijze

1. Contact

Je neemt contact met me op en laat weten waar het niet lekker loopt. Ben je ‘t zat om net als alle anderen in jouw vakgebied te klinken? Krijg je je boodschap of doelgroep niet helder? Last van writer’s block?

2. Intake

In een vrijblijvend intakegesprek kijken we of we bij elkaar passen. We gaan straks een tijd intensief samenwerken en ik vind het belangrijk dat je je bij mij op je gemak voelt, open en eerlijk durft te zijn over jezelf en je bedrijf.

3. Planning

Ik maak een voorstel en laat je mijn beschikbaarheid weten. Ik werk efficiënt en slechts met één klant tegelijkertijd. Je verdient al mijn aandacht, niet slechts een gedeelte ervan. Nadat je aanbetaling binnen is, maken we de planning definitief.

 

4. Research

Hier komt de journalist in mij om de hoek kijken. Ik luister, vraag en onderzoek. We kijken naar jou als ondernemer, je bedrijf, vakgebied en ideale klant. Alles voor een duidelijke boodschap in woorden die bij jou passen.

5. Schrijven

Ik ga aan de slag met de teksten voor je website. Ik stuur je de eerste versie in een Google Doc.  Jij doet een vakinhoudelijke check en geeft feedback. De week erop finetunen we net zolang totdat je helemaal tevreden bent.

Too much?

Zijn jouw webteksten al best ok, maar wil je ze aanscherpen? Zoek je meer een eindredacteur dan een copywriter? Ook dat is mogelijk (en ja, het is goedkoper!).

Wil je de teksten op je website van ‘ok’ naar ‘wow!’ brengen? Bondiger, authentieker, samenhangender?

 

voor wie  /  investering  /  Zelf doen